Lielbritānija izvērtēs raidorganizācijas «Sky» pārdošanu magnātam Mērdokam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas valdības lūgusi konkurences uzraugiem izvērtēt darījumu, kurā Ruperta Mērdoka kontrolētajai mediju un izklaides grupai «21st Century Fox» paredzēts pilnībā pārņemt britu raidorganizāciju «Sky», jo valdībai ir radušās bažas par to, vai pēc šī darījuma pabeigšanas «Sky» darbā tiks ievērots žurnālistikas plurālisma princips.

Lūgumu izvērtēt plānoto darījumu Lielbritānijas kultūras, mediju un sporta ministre Karena Bredlija iesniegusi Konkurences un tirgu pārvaldei (CMA).

Bredlija Lielbritānijas parlamenta deputātiem norādīja, ka vēlas, lai CMA izvērtē šā darījuma atbilstību «mediju plurālismam un patiesai gatavībai ievērot raidsabiedrību darba standartus».

CMA jāsniedz Bredlijai atbilde 24 nedēļu laikā, un pēc tam viņa pieņems lēmumu, vai darījumu atļaut.

Mērdokam piederošie mediji Lielbritānijā ir kļuvuši bēdīgi slaveni ar apšaubāmām žurnālistu darba metodēm, tāpēc šis darījums ir radījis bažas britu sabiedrībā. Mērdokam Lielbritānijā pieder laikraksti «The Times» un «The Sun».

Pagājušajā gadā tika paziņots, ka «21st Century Fox» par 11,4 miljardiem sterliņu mārciņu iegādāsies 61% «Sky» akciju. «21st Century Fox» jau tagad pieder 39% «Sky» akciju.

Šim darījumam atļauju jau devusi Eiropas Komisija, kā arī regulatori Austrijā, Itālijā, Īrijā un Vācijā.

Iepriekšējam Mērdoka mēģinājumam iegādāties atlikušās «Sky» akcijas 2011.gadā traucēja telefonu noklausīšanās skandāls, kas satricināja Mērdokam piederošos britu laikrakstus.

«Sky» ir 22 miljoni klientu Lielbritānijā, Īrijā, Vācijā, Austrijā un Itālijā.

«21st Century Fox» kontrolē studiju «Fox» Holivudā, kā arī plašu televīzijas aktīvu tīklu, tostarp «Fox» apraides un kabeļtelevīzijas biznesu, televīzijas kanālu grupas «National Geographic Channels», «Fox Pan American Sports», «MundoFox» un STAR, kā arī 28 vietējās televīzijas stacijas. «21st Century Fox» grupā ir arī maksas televīzijas pakalpojumu sniedzēji Eiropā un Āzijā, tostarp «Sky Deutschland», «Sky Italia» un daļa akciju «BSkyB» un «Tata Sky».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu