Ķīnas kuģi dodas uz kopīgām militārajām mācībām ar Krieviju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Četri Ķīnas kuģi devušies ceļā uz kopīgām militārajām mācībām ar Krieviju Japāņu jūrā un Ohotskas jūrā, ceturtdien vēsta Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra «Siņhua».

Eskadras mīnu kuģis, fregate, kravas kuģis un zemūdene trešdien izbrauca no ostas Cjindao, ziņoja «Siņhua».

Militārie manevri ir otrais posms ikgadējās kopīgajās mācībās, kuru pirmā daļa šogad norisinājās no 22.jūlija līdz 27.jūlijam Baltijas jūrā. Tā bija pirmā reize, ka Ķīna un Krievija sarīkoja kopīgus manevrus jūrā Eiropas ziemeļos.

Krievija un Ķīna apgalvo, ka šīs mācības nav vērstas ne pret vienu trešo pusi. Taču tās radījušas satraukumu daudzās valstīs, apliecinot augošo sadarbību starp Krievijas un Ķīnas armijām.

Ķīnas augošā militārā flote radījusi izaicinājumu ASV dominancei Klusā okeāna rietumos. Ķīnai ar 300 karakuģiem jau ir lielākā militārā flote pasaulē. Salīdzinoši ASV ir 277 karakuģi, liecina publiski pieejamie dati. Taču tehnoloģiju ziņā ASV kuģi pagaidām ir pārāki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu