Latvijas un Dānijas ārlietu ministri: Mācības «Zapad» reģionu tiešā veidā militāri neapdraud

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Dānijas ārlietu ministrs Anderss Samuelsens un Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) ir vienisprātis, ka Krievijas un Baltkrievijas mācības «Zapad 2017» reģionu tiešā veidā militāri neapdraud, šodien preses konferencē teica Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka, kaut arī mācības reģionu tiešā veidā neapdraud, abi ārlietu ministri šodien runāja par tālākajiem soļiem, kas būtu jādara, lai stiprinātu drošību NATO kontekstā.

Arī Samuelsens norādīja, ka nepastāv bažas, ka, piemēram, Dāniju kāds iekaros, tomēr notiekošais esot jāsaprot un jāapzinās, īpaši ņemot vērā notikušo Ukrainā.

Samuelsens uzsvēra, ka svarīgi sekot līdzi Krievijas stratēģijai, tomēr, protams, spriedze pastāv. Vienlaikus valstīm esot būtiski, lai tās ciena, bet pret necieņu esot jācīnās.

Abu valstu ārlietu ministri norādīja, ka šīs dienas sarunas bijušas labas un auglīgas, kā arī aptvērušas daudz un dažādus abām valstīm svarīgus jautājumus. Galvenā sarunu tēma gan bijusi par jautājumiem, kas skar drošību, Eiropas Savienības (ES) nākotni un ziemeļvalstu sadarbību.

Ministri viens otram izteica pateicību par sadarbību dažādās jomās, tostarp ekonomikas un militārajā. «Mēs esam ļoti pateicīgi Dānijai par mūsu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, kas sākās tūlīt pēc neatkarības atgūšanas ar Baltijas valstu projektiem, turpinājās, protams, Latvijai integrējoties NATO, un šobrīd esam kopā operācijā Irākā. Mēs esam daudz sadarbojušies citās starptautiskās operācijās un es pilnīgi noteikti gribētu turpināt sadarbību militārā jomā,» sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka Samuelsens Latvijā ieradies darba vizītē. Viņa tikšanās laikā ar Rinkēviču plānots pārrunāt divpusējās un reģionālās sadarbības attīstību, kā arī apmainīties viedokļiem par aktuālajiem jautājumiem Eiropas Savienības darbakārtībā un reģiona drošības politikā.

Vizītes laikā Dānijas ārlietu ministrs apmeklēs arī Latvijas Okupācijas muzeju, kā arī NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru un tiksies ar tā vadītāju Jāni Sārtu.

Jau vēstīts, ka šodien sākas Austrumeiropas valstu satraukumu izraisījušo Krievijas un Baltkrievijas mācību «Zapad 2017» aktīvā fāze, kas ilgs līdz 20.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu