Terorakts Londonas metro; ir ievainotie

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas rītā Londonas metro nograndis sprādziens. Policija apstiprinājusi, ka notikušais tiek uzskatīts par terora aktu.

Pēc sprādziena slimnīcā nogādāti 22 cilvēki, atsaucoties uz mediķu sniegto informāciju, vēsta AFP.

Domājams, ka spridzināšanas mērķis bija ievainot un sakropļot iespējami vairāk cilvēku, taču pašgatavotais spridzeklis nenostrādāja, kā iecerēts, raksta BBC.

Eksperti uzskata, ka spridzeklis «uzliesmojis», nevis uzsprādzis, vēsta BBC. Ja tas būtu nostrādājis, kā nākas, cietušo būtu bijis daudz vairāk.

Medijos izskanējušas ziņas, ka vairāki cilvēki guvuši apdegumus. Vairāki citi tika savainoti, kad pasažieri panikā metās bēgt, norāda «The Independent».

Metro stacijā eksplodējis balts konteiners. Sociālo tīklu lietotāji publicējuši attēlus, kuros redzams degošais konteiners un cietušie, ko apkopj notikuma vietā ieradušies mediķi.

«The Independent» žurnāliste no notikuma vietas ziņo, ka policija evakuējusi iedzīvotājus no mājām, kas atrodas simt metru attālumā no stacijas. Tai līdzās esošā skola ir slēgta, un tās skolēniem likts uzturēties gaiteņos. Policija Londonas iedzīvotājus mudina izvairīties no Pārsongrīnas metro stacijas apkārtnes.

«Mums zināms par incidentu Pārsongrīnas metro stacijā,» apliecināja Londonas policija. «Policisti ir tur. Informācija sekos.»

Aģentūra «Reuters» ziņo, ka Pārsongrīnas stacijā atrodas bruņoti policisti, sešas neatliekamās medicīniskās palīdzības un ugunsdzēsēju automašīnas, kā arī helikopters.

«Es laimīgi lasīju avīzi un klausījos audiolekciju, kad pēkšņi gandrīz vai visa pasaule aizjoņoja man garām pa platformu,» portālam «The Independent» sacīja mediju konsultants Ričards Eilmers-Hols, kurš atradās stacijā ap plkst.8.20 pēc vietējā laika, kad nogranda sprādziens.

«Pēkšņi iestājās panika. Daudzi cilvēki kliedza,» teicu aculiecinieks. «Kāda sieviete uz platformas teica, ka esot redzējusi maisu, uzliesmojumu un sprādzienu, acīmredzot kaut kas uzsprāga.»

«Es redzēju raudošas sievietes, bija liela kliegšana un bļaušana,» Eilmers-Hols apraksta situāciju cilvēku pilnajā stacijā. «Dažus cilvēkus pagrūda, un citi viņus samīdīja. Redzēju, ka divas sievietes apkopa mediķi. Kopš tā laika te sabraukusi teju katra glābēju mašīna Londonā - ugunsdzēsēji, ātrā palīdzība, visu veidu policijas auto.»

Metro līnija pagaidām ir daļēji slēgta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu