Terorakts Londonā: spridzeklis izskatās visai dīvaini

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā pretterorisma vienība pēta paštaisīto spridzekli, kurš piektdien eksplodēja Londonas metro. Domājams, ka spridzināšanas mērķis bija ievainot un sakropļot iespējami vairāk cilvēku, taču pašgatavotais spridzeklis nenostrādāja, kā iecerēts, raksta BBC.

Eksperti uzskata, ka spridzeklis uzliesmojis, nevis uzsprādzis, vēsta BBC. Ja tas būtu nostrādājis, kā nākas, cietušo būtu bijis daudz vairāk.

Kā vēsta «Daily Mail», fotoaģentūru publicētajos materiālos redzams, ka spridzeklis izskatās visai dīvaini - tas gatavots no zemo cenu veikalu tīkla «Lidl» aukstummaisa, kurā ievietots plastmasas spainis, no kura ārā karājas Ziemassvētku eglīšu spuldzītes.

«Tas izskatījās pēc majonēzes spaiņa,» stāsta viens no aculieciniekiem. «Neesmu eksperts, bet izskatījās, ka tas ir pašgatavots.»

Teroristi arī iepriekš izmantojuši Ziemassvētku spuldzītes kā spridzekļu detonatorus.

Eksperti pauduši, ka spridzeklis izskatās ļoti neprofesionāli gatavots, tas nelīdzinās spridzekļiem, kurus izmanto «Islāma valsts» teroristi uzbrukumos Eiropā.

Avots Lielbritānijas drošības dienestos raidorganizācijai CNN pavēstīja, ka ierīcei esot bijis laika skaitītājs.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas policija izmeklē incidentu Londonas metro Pārsonsgrīnas stacijā, un mediji ziņo, ka noticis neliels sprādziens.

Lielbritānijas policija notikušo klasificējusi kā teroraktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu