Japānas aizsardzības ministrs: Ziemeļkorejai ir padomā Guama

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Japānas aizsardzības ministrs Icunori Onodera piektdien paziņojis, ka, viņaprāt, Ziemeļkorejai ir padomā ASV teritorija Klusajā okeānā Guama.

Ministrs ar šādiem paziņojumiem nācis klajā pēc kārtējā Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājuma.

Onodera žurnālistiem sacīja, ka raķete, ko Ziemeļkoreja piektdien izšāva austrumu virzienā pāri Japānai, nolidojusi 3700 kilometrus, kas ir pietiekami, lai sasniegtu Guamu, kuru no Ziemeļkorejas šķir 3400 kilometru.

Ministrs norādīja, ka Ziemeļkorejas nodomi nav zināmi, taču, spriežot pēc šīs valsts paziņojumiem, «tai ir padomā Guama».

Viņš brīdināja, ka no Phenjanas arī turpmāk sagaidāmi līdzīgi izgājieni, jo jaunās ANO sankcijas Ziemeļkoreju acīmredzot nav iespaidojušas.

ASV apstiprināja, ka Ziemeļkoreja izšāvusi vidēja darbības rādiusa raķeti, kas nav apdraudējusi ne Ziemeļameriku, ne ASV piederošo Klusā okeāna salu Guamu.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins sasauca nacionālās drošības padomes ārkārtas sēdi, kas ir standarta procedūra pēc Ziemeļkorejas izšautām raķetēm vai kodolizmēģinājumiem. Dienvidkoreja pēc šī incidenta arī veica ballistisko raķešu manevrus Japāņu jūrā.

Tikmēr Japānas premjerministrs Sindzo Abe paziņoja, ka Tokija necietīs šo «bīstamo, provokatīvo rīcību, kas apdraud pasaules mieru».

Onodera sacīja, ka Japānas armija izsekojusi Ziemeļkorejas raķeti no izlidošanas sākuma līdz brīdim, kad tā iegāzās jūrā, un secinājusi, ka nav nepieciešams to notriekt, jo maz ticams, ka tā varētu trāpīt Japānas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu