Putins pie varas Krievijā atrodas ilgāk nekā Brežņevs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Sputnik

Krievijas prezidents Vladimirs Putins šonedēļ pārspējis stagnācijas gadu padomju kompartijas ģenerālsekretāru Leonīdu Brežņevu pie varas visvairāk pavadīto dienu ziņā.

«Šis «rekords» liecina tikai par to, ka vara Krievijā joprojām tāpat kā cara un padomju laikos ir monopolizēta. Bet vēl vienkāršāk - sagrābta un uzurpēta,» paziņoja opozīcijas politiķis un bijušais Valsts domes deputāts Genādijs Gudkovs.

PSRS līderis Brežņevs pie varas atradās 6601 dienu līdz pat savai nāvei - no 1964.gada 14.oktobra līdz 1982.gada 10.novembrim, un Putins šo skaitli pārspēja 13.septembrī. Visilgāk pie varas PSRS atradās diktators Josifs Staļins - 30 gadus.

Pēc viņa teiktā, šis Putina «rekords» Krieviju atsviedis daudzus gadus atpakaļ «tumsonības un politiskā voluntārisma purvā, kuru bagātina mežonīga valsts naudas izzagšana un korupcija» un šāda «sprādzienbīstama maisījuma» Krievijā nav bijis nekad visā tās tūkstoš gadu vēstures laikā.

«Pats briesmīgākais ir tas, ka šis cilvēks ir nolēmis valdīt pār mums mūžīgi: viņš jau gatavojas jaunam sešu gadu termiņam. Ja viņa nodoms īstenosies (es domāju ne Putina «ievēlēšanu», bet viņa atrašanos pie varas vēl aptuveni 2000 dienu), tad Krievijai pat nepaliks izredžu saglabāt savu teritoriālo vienotību: uzkrātā pretrunu krava un valsts degradācija sagraus valsti, sašķaidīs to atsevišķās teritorijās,» savā «Facebook» lapā raksta Gudkovs.

Viņš norādīja, ka tādā gadījumā Putins ieies vēsturē ne tikai kā cilvēks, kas palaidis garām visas iespējas padarīt Krieviju dižu un brīvu, bet arī kā cilvēks, kas sagatavojis visu tās kraham.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu