Terorakts Londonā: britu policija nav sajūsmā par Trampa tvītu

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa tvīts, kurā viņš apgalvo, ka Londonas metro notikušā terorakta rīkotājs esot bijis «Skotlendjarda redzeslokā», izpelnījies Lielbritānijas policijas nopēlumu.

Pārsongrīnas metro stacijā piektdien, 15.septembrī, nogranda sprādziens. Vilcienā tika atrasts pašgatavots spridzeklis. Policija notikušo izmeklē kā terora aktu, taču pagaidām par uzbrucēju nekāda informācija nav publiski zināma. Pagaidām neviens nav arestēts, piektdienas pēcpusdienā apliecināja Skotlendjards.

Tas gan nekavēja ASV prezidentu Donaldu Trampu tviterī paziņot, ka uzbrucējs vai uzbrucēji esot bijuši britu policijas redzeslokā.

«Londonā vēl viena nožēlojama terorista uzbrukums. Tie ir slimi un plānprātīgi cilvēki, kuri bija Skotlendjarda redzeslokā. Jārīkojas!» raksta Tramps.

Lielbritānijas policija norādījusi, ka Trampa tvītošana šajā situācijā ir «nenoderīga».

Trampa komentārs ir «tīra spekulācija, ņemot vērā, ka mēs nezinām, kas ir iesaistītie», raidorganizācijai CNN norādīja britu policijas pārstāvis. «Spekulācijas ir nenoderīgas,» tas piebilda.

Londonas mērs Sadiks Kāns paziņoja, ka tiekot meklēts uzbrucējs vai uzbrucēji.

«Policija un drošības dienesti seko visiem pavedieniem,» viņš norādīja.

Pēc uzbrukuma slimnīcā tika nogādāti 22 cilvēki. Mediji ziņo, ka daži guvuši apdegumus, kamēr citi guva savainojumus, kad cilvēki krita panikā un sāka bēgt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu