Lielbritānija pēc Londonas metro sprādziena nosaka augstāko terorisma draudu līmeni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas amatpersonas piektdien pēc sprādziena Londonas metro paaugstināja terorisma draudu līmeni valstī no «smaga» līdz «kritiskam», kas ir augstākais iespējamais līmenis.

Šī terorisma draudu līmeņa paaugstināšana nozīmē, ka tuvākajā laikā ir gaidāms jauns terorakts.

Premjerministre Terēza Meja šādi rīkojās pēc Kopējā terorisma analīzes centra ieteikuma. Analīzē piedalījās drošības dienesti, policija un valdības aģentūras.

Jau ziņots, ka Londonas metro Pārsonsgrīnas stacijā piektdien notika paštaisīta spridzekļa eksplozija metro vagonā, kurā tika ievainoti vismaz 29 cilvēki. Policija notikušo klasificējusi kā teroraktu.

Kā ziņo aculiecinieki un redzams sociālajos tīklos ievietotajos attēlos, metro vagonā sprādzis plastmasas spainis, kas bijis ievietots maisiņā, un pēc tam uzliesmojis. Aculiecinieki ziņo, ka sprādziens radījis «uguns sienu», kā rezultātā vairāki cilvēki guvuši apdegumus un saelpojušies dūmus.

Meja paziņoja, ka armijas karavīri papildinās policijas klātbūtni, un raksturoja to kā «samērīgu un saprātīgu soli».

Atbildību par sprādzienu uzņēmās teroristu grupējums «Islāma valsts», apgalvojot, ka to sarīkojusi ar šo grupējumu saistīta vienība.

Londonas policija meklē šī sprādziena rīkotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu