Tilersons: ASV varētu neizstāties no Parīzes klimata vienošanās

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV pie atbilstošiem nosacījumiem varētu arī turpmāk būt Parīzes klimata vienošanās dalībvalsts, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, signalizējot par attieksmes maiņu Trampa administrācijā, kas ar lēmumu pamest vienošanos sadusmojusi sabiedrotos.

Prezidents Donalds Tramps vēlas strādāt kopā ar Parīzes pakta partneriem, ja ASV varētu panākt nosacījumus, kas ir godīgi un līdzsvaroti attiecībā uz amerikāņiem, telekanālam CBS sacīja valsts sekretārs.

Vaicāts, vai ASV varētu arī turpmāk būt vienošanās dalībniece, Tilersons atbildēja: «Tā es uzskatu, ja būtu atbilstoši nosacījumi.»

Baltais nams vēl sestdien uzstāja, ka ASV izstāsies no Parīzes klimata vienošanās, ja tās nosacījumi nekļūs labvēlīgāki šai valstij.

Jau ziņots, ka Tramps 1.jūnijā paziņoja par ASV izstāšanos no ANO Parīzes klimata vienošanās.

Parīzē 2015.gadā panāktā vienošanās paredz samazināt siltumnīcefektu izraisošo gāzu izmešus, lai nodrošinātu, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu