Vācijā trīs cilvēkus tiesās par nepalīdzēšanu bankā pakritušam pensionāram

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas pilsētā Esenē trīs cilvēki stāsies tiesas priekšā par to, ka nepalīdzēja bankas filiālē pakritušam pensionāram, kurš nedēļu pēc tam nomira, vēsta raidorganizācija BBC. Vācijas likumdošana par nepalīdzēšanu šādās situācijās paredz sodanaudu vai pat cietumsodu.

Drošības kameru ierakstos bija redzams, kā pirmie četri «Deutsche Bank» filiāles filiāles apmeklētāji vienaldzīgi paiet garām nokritušajam sirmgalvim, kuram acīm redzami bija vajadzīga mediķu palīdzība.

Ceturtais apsūdzētais pagaidām tiesas priekšā nestāsies, jo slimo.

Par nokritušo pensionāru mediķiem ziņoja tikai piektais cilvēks, kurš ienāca bankas filiālē. Pensionārs bez palīdzības pavadīja 20 minūtes.

Vācijas likumdošana paredz, ka šādos gadījumos aculieciniekiem vismaz jāsazinās ar neatliekamo medicīnisko palīdzību, ja paši neprot sniegt pirmo palīdzību. Parasti šādos gadījumos prokurors ar apsūdzētā advokātu vienojas ārpus tiesas, taču šoreiz noticis izņēmums, ziņo «Suddeutsche Zeitung».

Gadījums rosinājis diskusijas Vācijas sabiedrībā. Daudzi uzskata, ka tas liecina par sabiedrības notrulināšanos un cilvēku vienaldzību citam pret citu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu