Terorakts Londonā: britu mediji identificē vienu apcietināto

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Tiek uzskatīts, ka saistībā ar teroristu uzbrukumu Pārsongrīnas metro stacijā Londonā aizturēts 21 gadu vecais Jaja Faruks, ziņo laikraksts «The Guardian». Viņu aizturēja sestdien. Lielbritānijas policija saistībā ar piektdienas uzbrukumu arestējusi arī astoņpadsmitgadīgu jaunieti, taču viņa vārds pagaidām nav zināms.

Faruks dzimis Damaskā, Sīrijā, taču dzīvoja Lielbritānijā. Viņu sestdien apcietināja Haunslovā, kas atrodas Londonas ziemeļos, savukārt otrs jaunietis tika aizturēts netālu no Doveras ostas, raksta BBC. Tiek uzskatīts, ka 18 gadus vecais jaunietis ir irākiešu bārenis, ko 15 gadu vecumā pēc vecāku nāves pārvietoja uz Lielbritāniju, atklāja vietējās pašvaldības vadītājs Ians Hārvijs.

Izdevums «The Sun» svētdien publicēja fotogrāfijas, kurās it kā redzama Faruka aizturēšana pie ātrās ēdināšanas bistro.

ITV rīcībā nonāca drošības kameru ieraksts, kurā redzams kāds jaunietis, kurš pusotru stundu pirms uzbrukuma nes «Lidl» veikalu tīkla plastmasas maisiņu, kādā bija ielikta paštaisītais spridzeklis. Tam uzliesmojot un pasažieriem metoties bēgt, tika savainoti 30 cilvēki.

Policija nedēļas nogalē pārmeklēja vairākus mitekļus, tai skaitā māju, kas piederēja precētam pārim Ronaldam un Penelopei Džonsiem, kuri adoptējuši daudzus nepilngadīgos, tai skaitā bēgļu bērnus. 2010.gadā viņus par bērnu labā paveikto apbalvoja karaliene Elizabete II. «The Independent» ziņo, ka abi saistībā ar Londonas teroraktu aizturētie jaunieši esot bijuši Džonsu audžubērni.

Džonsu kaimiņiene Serēna Bārbere sacīja, ka laikā, kad notika terorakts, pāris rūpējās par diviem jauniešiem no citām valstīm. Vienu no tiem viņa raksturoja kā pieklājīgu, bet otrs - 18 gadus vecs jauns vīrietis - esot bijis «šausmīgs». Apmēram divas nedēļas pirms terora akta viņš esot aizturēts pie Pārsongrīnas stacijas, un audžumāte plānojusi atteikties no viņa audzināšanas, pastāstīja kaimiņiene.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu