Grībauskaite aicina pasauli neraudzīties caur pirkstiem uz Krievijas agresīvajām darbībām

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pasaule nedrīkst skatīties caur pirkstiem uz Krievijas agresīvajām darbībām, uzsvērusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Ņujorkā tiekoties ar Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu.

Sarunā viņa informējusi ANO vadītāju par «Krievijas darbībām Lietuvas pierobežā, drošības situāciju reģionā un Krievijas un Baltkrievijas mācību «Zapad 2017» radītajiem draudiem pasaules sabiedrībai», norāda prezidentes preses dienests.

«Prezidente uzsvērusi, ka ir ļoti svarīgi sniegt pasaules līderiem un starptautisko organizāciju vadītājiem objektīvu informāciju par norisēm mūsu reģionā tieši no pirmavotiem,» teikts tā izplatītajā paziņojumā. «[Lietuvas] prezidentei vienīgajai no mācību «Zapad» apdraudēto valstu vadītājiem ir iespēja [ANO Ģenerālās] asamblejas laikā tiešā veidā iepazīstināt ANO vadītāju ar situāciju.»

Kā uzsvērusi Grībauskaite, par mācību «Zapad» agresīvo ievirzi un uzbrukuma raksturu liecina konflikta modelēšana ar NATO valstīm, slepenībā turētie mācību mērogi un scenāriji, karavīru un taktiskā bruņojuma dislokācija un nekonvencionālas darbības.

«Kaļiņingradā savilktais kodolieroču, artilērijas un raķešu potenciāls var sasniegt pat Lisabonu,» uzsvērts paziņojumā, norādot uz ANO ģenerālsekretāra dzimto pilsētu.

Lietuvas prezidente aicinājusi pasauli mācīties no Krimas, Piedņestras, Dienvidosetijas un Abhāzijas pieredzes un neraudzīties caur pirkstiem uz agresīvu rīcību.

Pēc viņas teiktā, pēdējā laikā ANO reakcija uz starptautisko tiesību pārkāpumiem bijusi nepietiekama un šī organizācija nav pilnībā izpildījusi savu misiju.

Grībauskaite arī uzaicinājusi ANO ģenerālsekretāru nākamgad apmeklēt Lietuvas valstiskuma atjaunošanas simtgades pasākumus Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu