Lietuvas policija aizturējusi vairāk nekā pustonnu hašiša

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēlu
Ilustratīvs attēlu Foto: Lietuvas policija/Facebook

Lietuvas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki starptautiskā operācijā aizturējuši vairāk nekā pustonnu hašiša aptuveni piecu miljonu eiro vērtībā.

Kā pirmdien preses konferencē Viļņā pastāstījis policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs, tas ir viens no lielākajiem aizturētajiem narkotiku apjomiem policijas vēsturē.

Operācijas gaitā aizturēti astoņi Lietuvas pilsoņi, daļa no viņiem vairākkārt tiesāti ne tikai Lietuvā, bet arī ārvalstīs, un viņu vārdi tiek saistīti ar organizēto noziedzību. Septiņiem no viņiem kā drošības līdzeklis noteikts apcietinājums.

Aizturētie saistīti ar Šauļu, Panevēžas un Biržu grupējumiem.

Lietuvas kriminālpolicijas biroja priekšnieka vietnieks Andžejs Roginskis žurnālistiem pastāstījis, ka operācija sākusies 29.augustā un norisinājusies vairākos posmos. Vispirms Panevēžas rajonā aizturēti trīs cilvēki un vairāk nekā 400 kilogrami hašiša. Nedēļu vēlāk aizturēti trīs Šauļu rajona iedzīvotāji, bet vēl pēc nedēļas - šīs noziedzīgās darbības galvenais organizētājs un viņa uzticības persona.

«Aizturētie policijai ir zināmi. Daži no viņiem tiesāti pat astoņas, deviņas, vienpadsmit reizes ne tikai Lietuvā, bet arī ārvalstīs - Lielbritānijā, Īrijā, Vācijā un citās valstīs par zādzībām, laupīšanām, dokumentu viltošanu un citiem noziegumiem. Daži no viņiem mūsu redzeslokā nonāca kā organizētās noziedzības pasaules līderi vai pārstāvji,» viņš norādījis.

Vienlaikus Roginskis piebildis, ka par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām, aizturētie līdz šim nav tiesāti.

Pēc viņa teiktā, narkotikas nav bijušas paredzētas Lietuvas tirgum. «Domājams, ka tās mēģināts vest uz austrumiem - uz Krieviju vai caur Krieviju,» viņš stāstījis.

Roginskis arī norādījis, ka aizturētie narkotiku transportēšanā likuši lietā pretizlūkošanas metodes, izmantojuši signālu slāpētājus, centušies kavēt tiesībsargājošo iestāžu darbību.

Lietuvas Ģenerālprokuratūras Organizētās noziedzība un korupcijas izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Martīns Jovaiša pastāstījis, ka aizturētajiem izvirzītas apsūdzības liela apmēra narkotiku kontrabandā un nelikumīgā narkotiku glabāšanā.

Policija pieļauj, ka aizdomās turēto skaits var vēl pieaugt.

Pēdējā laikā Lietuvas tiesībsargājošās iestādes ne vienu vien reizi aizturējušas lielus narkotiku apjomus. Konfiscētas vairākas tonnas hašiša, bet pērn policija atrada simtiem kilogramu kokaīna, kas bija prasmīgi iejaukts akmeņogļu kravās.

«Tādi daudzumi nav domāti Lietuvas tirgum. Domāju, tie liecina nevis par to, ka mēs aizvien biežāk kļūstam par tranzītvalsti, bet gan par labāku tiesībsargāšanas institūciju sadarbību - arī ar par sadarbību ar partneriem ārvalstīs. Viņi mums uzticas, un mēs saņemam informāciju,» skaidrojis Pernavs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu