Matiss: ASV rīcībā pret Ziemeļkoreju ir daudzi militāri risinājumi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savienoto Valstu rīcībā ir daudzi militāri risinājumi, kas var tikt izmantoti pret Ziemeļkoreju, pirmdien paziņojis ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss.

«Pieejami ir daudzi militāri risinājumi, vienojoties ar mūsu sabiedrotajiem, ka mēs aizsargāsim mūsu sabiedrotos un mūsu pašu intereses,» viņš uzsvēra reportieriem.

Ministrs neatklāja detaļas, tomēr atbildēja apstiprinoši uz jautājumu, vai šādu plānu vidū ir arī tādi, kas neradītu lielas briesmas Dienvidkorejai.

Matiss arī apstiprināja, ka Vašingtona un Seula ir apspriedušas iespēju dislocēt Dienvidkorejā nelielu skaitu taktisko kodolieroču.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja piektdien austrumu virzienā izšāva vidēja darbības rādiusa ballistisko raķeti, kas pārlidoja Japānu un nokrita Klusajā okeānā. No visiem līdzšinējiem izmēģinājumiem šoreiz raķete nolidojusi vislielāko attālumu - 3700 kilometrus, paziņojusi Dienvidkoreja.

Raķete tika izšauta netālu no Phenjanas. Tas notika pēc tam, kad Eiropas Savienība (ES) ceturtdien paplašināja Ziemeļkorejai noteiktās sankcijas, pieaugot starptautiskās sabiedrības spiedienam uz Phenjanu tās ballistisko raķešu un kodolieroču programmu dēļ.

ANO Drošības padome 11.septembrī vienbalsīgi pieņēma ASV izstrādātu rezolūciju par jaunām sankcijām pret Ziemeļkoreju, kas šomēnes veica ūdeņraža bumbas izmēģinājumu. Kopš Ziemeļkoreja 2006.gadā pirmo reizi veica atombumbas izmēģinājumu, šī ir jau astotā reize, kad tai piemērotas ANO sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu