Graustu pētnieki: Maskavas jaunieši ķer adrenalīnu, iekarojot pamestas mājas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jauniešu grupas Maskavā riskē ar aizturēšanu, nopietniem savainojumiem un pat nāvi, lai uzrāptos uz augstceltņu jumtiem. Iemesls ir vienkāršs - adrenalīns, raksta ziņu aģentūra «Reuters».

Aģentūras intervētā grupa sastāv no četriem krievu jauniešiem un viena francūža. Viņi sevi dēvē par «Rudex» - tas ir saīsinājums frāzei «jumtu un graustu izpēte».

Viņi «iekarojuši» vairākas slavenas Maskavas ēkas, un tas dažkārt beidzies ar arestu. Taču kopš grupas nodibināšanas 2008.gadā neviens no tās dalībniekiem naksnīgajos klejojumos nav savainojies.

Konstantīna Drikina lielākais sasniegums ir uzkāpšana 176 metrus augstā Staļina laika dzīvojamajā ēkā, kas atrodas netālu no Kremļa. Tas notika 2014.gadā.

Foto: Reuters/Scanpix

Savukārt Georgijs Lančevskis 2013.gadā uzrāpās Maskavas Valsts universitātes torņa smailē, kas atrodas 240 metru augstumā. Viņš žurnālistiem atklāja, ka aizturēšanas vai pat nāves risks esot viņam sniedzis pamatīgu adrenalīna devu.

Tajā pašā vasarā Lančevskis savu bīstamo hobiju sāka Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. «Tur mūsu pirmais kāpiens bija pulksteņtornī tieši pretī [bijušajai] VDK ēkai,» viņš aizrautīgi stāsta. «Nākamajā dienā mēs uzkāpām pedagoģijas universitātē, kas ir līdzās valdības ēkai.»

«Kāds lec ar izpletni. Daži iet uz baznīcu. Citiem patīk slēpot. Bet es staigāju pa jumtiem,» sacīja Grigorijs Šukovs. «Man patīk atmosfēra uz jumtiem. Tā ir neparasta. Tā ir romantiska.»

«Rudex» dalībnieki gan ir nobažījušies, ka valdība varētu sākt stingrāk kontrolēt vai pilnībā aizliegt bīstamo nodarbi, iespējams, lai nepieļautu pusaudžu pašnāvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu