Ungārija rīkos vēl vienu «nacionālo aptauju» par Sorosu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārija rīkos vēl vienu «nacionālo konsultāciju» par ASV finansistu un filantropu Džordžu Sorosu, otrdien paziņojusi valdība.

Oktobrī iecerētās kampaņas mērķis ir noskaidrot sabiedrības viedokli par «Sorosa plānu», sarunā ar sabiedrisko radio pavēstīja valdības pārstāvis Bence Tužons, sīkākus paskaidrojumus nesniedzot.

Pagājušajā nedēļā viena no valdošās konservatīvās partijas «Fidesz» vadošajām amatpersonām paziņoja, ka tā dēvētais Sorosa plāns paredzot ievest Eiropā ik gadu miljonu imigrantu un uz Ungārijas robežas uzceltā žoga nojaukšanu.

Premjerministrs Viktors Orbāns pastāvīgi kritizējis Sorosu un pasludinājis viņu par «sabiedrības ienaidnieku», kurš atbalsta nekontrolēto masu imigrāciju.

Budapešta jau iepriekš veikusi vairākas vispārējas pilsoņu aptaujas, kuru laikā katrai mājsaimniecībai tika nosūtītas īpašas aptaujas lapas. Šīs «konsultācijas» vienmēr pavadījušas arī atbilstošas sociālās reklāmas kampaņas.

Pirmā no šīm aptaujām tika veikta 2015.gadā un tajā pilsoņi tika izvaicāti par imigrāciju un terorismu.

Šo aptauju asi kritizēja ANO bēgļu augstā komisāra birojs (UNHCR), apgalvojot, ka jautājumi varot uzkurināt ksenofobiju.

Nākamajā kampaņā, kam bija dots nosaukums «Apturēsim Briseli!», pilsoņiem tika vaicāts, kā valdībai reaģēt uz Eiropas Savienības (ES) politiku, kas «apdraud Ungārijas neatkarību».

Ungāru mediji otrdien vēsta, ka Orbāns nesen notikušajā «Fidesz» slēgtajā sanāksmē par galveno kampaņas tēmu pirms aprīlī gaidāmajām vēlēšanām nosaucis imigrāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu