Mehiko satricina 7,1 magnitūdu stipra zemestrīce: vismaz 217 bojāgājušie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Meksikas galvaspilsētu Mehiko un tās apkārtni otrdien satricināja 7,1 magnitūdu stipra zemestrīce, prasot vismaz 217 cilvēku dzīvības un sagraujot ēkas, paziņojušas amatpersonas.

Šis ir lielākais zemestrīces upuru skaits Meksikā kopš 1985.gada, kad zemestrīcē Mehiko gāja bojā tūkstošiem cilvēku.

Vissmagāk piemeklētajā Morelosas štatā uz dienvidiem no Mehiko ir gājuši bojā 55 cilvēki.

Mehiko gājuši bojā 117 cilvēki, bet pārējie zaudējušu dzīvību galvaspilsētas apkārtnē, trešdien paziņoja Meksikas iekšlietu ministrs Migels Anhels Osorio Čongs.

Foto: AFP/Scanpix

Upuru skaits turpina pieaugt, jo glābēju vienības un simtiem brīvprātīgo meklē izdzīvojušos un mirušos sagrautu ēku drupās.

Meksikas Seismoloģijas institūta sākotnējās aplēses liecināja, ka zemestrīces stiprums sasniedzis 6,8 magnitūdas, bet ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) precizēja, ka Mehiko satricinājusi 7,1 magnitūdas zemestrīce.

Foto: AFP/Scanpix

BBC vēsta, ka Mehiko lidosta apturējusi darbu un evakuētas daudzas ēkas. Tiek ziņots, ka vairākās vietās izcēlušies ugunsgrēki.

Meksikas Seismoloģijas institūts ziņoja, ka zemestrīces epicentrs atradās Mehiko kaimiņos esošajā Pueblas štatā pie Raboso pilsētas, aptuveni 123 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Mehiko.

Iepriekš otrdien Mehiko birojos un citās darbavietās notika mācības, kā rīkoties zemestrīces gadījumos. Tās tika rīkotas, pieminot 32.gadskārtu kopš 8,1 magnitūdas zemestrīces, kas 1985.gadā Mehiko laupīja dzīvību aptuveni 10 000 cilvēku un izpostīja lielu daļu pilsētas.

Pirms nepilnām divām nedēļām 8,1 magnitūdas zemestrīcē Meksikā gāja bojā vismaz 90 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu