Nāve uz zemūdenes: noslepkavotās žurnālistes lietā iesaista policijas suņus un ūdenslīdējus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kopenhāgenas policija noskaidrojusi visu maršrutu, kuru par zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību aizdomās turētais izgudrotājs Peters Madsens nobraucis ar zemūdeni «Nautilus» slepkavības vakarā, vēsta «Expressen».

Ar speciāli apmācītu policijas suņu un specifisku tehnoloģiju palīdzību likumsargi uzgājuši vietas ūdenī, kur varētu būt nogremdētas žurnālistes atlikušās ķermeņa daļas.

Jau ziņots, ka Vallas līķis bez rokām, kājām un galvas 21. augustā tika atrasts Dānijas piekrastē.

Tiek plānoti jauni zemūdens meklējumi.

Divi apmācītie policijas suņi var noteikt cilvēka mirstīgās atliekas ūdenī pat līdz 30 metru lielā dziļumā.

Jau ziņots, ka Madsens tiesā liecinājis, ka Valla gājusi bojā negadījumā uz viņa paštaisītās zemūdenes. Viņš apgalvo, ka sievietei esot uzkritis lūkas pārsegs.

Madsens tiesas priekšā sacīja, ka esot turējis smago lūkas pārsegu, taču zaudējis līdzsvaru un lūka aizcirtusies.

Dānijas policija uzskata, ka Madsens tīši nogremdēja 40 tonnas smago zemūdeni dažas stundas pēc tam, kad sākās Vallas meklēšana.

46 gadus vecais Madsens teica, ka esot gribējis apbedīt Vallu jūrā un pats izdarīt pašnāvību. Viņu izglāba no grimstošās zemūdenes.

Madsens apsūdzēts 30 gadus vecās Vallas slepkavībā. 23.augustā Dānijas piekrastē tika atrasts Vallas līķis bez galvas, rokām un kājām. Torsam bija piesiets metāla gabals, lai mirstīgās atliekas nogrimtu jūras dzelmē un nekad netiktu atrastas. Pārējās Vallas ķermeņa daļas joprojām nav atrastas.

Valla pēdējoreiz tika redzēta 10.augustā, uzkāpjot uz Madsena zemūdenes klāja.

Madsens apsūdzēts Vallas nogalināšanā un līķa sakropļošanā. Vīrietis apsūdzības noliedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu