Brazīlijas tiesa noraida prezidenta mēģinājumu apturēt korupcijas lietu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brazīlijas Augstākā tiesa trešdien noraidīja valsts prezidenta Mišela Temera mēģinājumu apturēt korupcijas lietu pret viņu, dodot iespēju Kongresa apakšpalātai debatēt par prāvas sākšanu.

Seši Augstākās tiesas tiesneši noraidīja Temera apelāciju, bet pārējie pieci vēl nav balsojuši.

Temers šajā lietā tiek apsūdzēts par tiesvedības traucēšanu un izspiešanu. Viņš ir pirmais Brazīlijas prezidents, kuram, atrodoties amatā, ir izvirzītas kriminālapsūdzības.

Ja Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta ar divu trešdaļu vairākumu nobalsotu par prāvas sākšanu, Temeram būtu jāatkāpjas no amata uz 180 dienām un viņš tiktu tiesāts Augstākajā tiesā.

Labēji centriskais prezidents tomēr ir pārliecināts, ka viņam ir pietiekams atbalsts deputātu vidū, lai prāva netiktu sākta. Temeru atbalstošie deputāti jūnijā noraidīja viņam izvirzītu apsūdzību kukuļņemšanā.

Saskaņā ar jaunajām apsūdzībām Temers esot piekritis samaksāt, lai atturētu cietumā ieslodzītu politiķi no liecināšanas, kā arī Kongresā vadījis grupu, kas ņēmusi kukuļus miljoniem eiro apmērā no firmām, kas vēlējās iegūt valsts kontraktus.

Temera advokāti mēģināja apturēt lietu, Augstākajā tiesā uzstājot, ka viens no galvenajiem apsūdzības puses pierādījumiem – gaļas pārstrādes magnāta liecība – ir jāpārskata procedūras pārkāpumu dēļ.

Advokāti arī uzsver, ka daži no Temeram inkriminētajiem noziegumiem notikuši pirms viņa stāšanās prezidenta amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu