Londonas metro terorakts: aiztur sesto aizdomās turamo

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas policija ceturtdien aizturējusi sesto cilvēku saistībā ar pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu Londonas metro. 17 gadus vecais jaunietis tika aizturēts Londonas dienvidos, teikts policijas paziņojumā.

«Tagad mums apcietinājumā atrodas seši vīrieši un piecās vietās turpinās kratīšana,» pavēstīja Londonas policijas pretterorisma nodaļas vadītājs Dīns Heidons.

Trešdien pretterorisma policija Ņūportā, Velsā, aizturēja 48 un 30 gadus vecus vīriešus. Otrdien Ņūportā tika aizturēts kāds 25 gadus vecs vīrietis, kas arī tiek turēts aizdomās ar pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu.

Jau ziņots, ka Londonas metro Pārsonsgrīnas stacijā pagājušajā piektdien rīta sastrēgumstundas laikā notika paštaisīta spridzekļa eksplozija metro vagonā. Teroraktā cieta vismaz 30 cilvēki.

Atbildību par sprādzienu uzņēmās teroristu grupējums «Islāma valsts», apgalvojot, ka to sarīkojusi ar šo grupējumu saistīta vienība. Taču policija apšauba šos apgalvojumus.

Sestdien saistībā ar šo teroraktu tika aizturēti divi vīrieši Anglijā - kāds 18 gadus vecs vīrietis Duvras prāmju terminālī un 21 gadu vecs vīrietis Londonas rietumu rajonā Haunslovā. Jaunās aizturēšanas Velsā nozīmē, ka policija paplašinājusi izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu