Kalifornijas štats cenšas apturēt Trampa robežmūra plānus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kalifornijas štats trešdien vērsies tiesā centienos apturēt Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa nodomu uzbūvēt mūri uz ASV robežas ar Meksiku.

Kalifornijas ģenerālprokurors Havjers Bekerra iesniedza prasību federālajā apgabaltiesā Sandjego, norādot, ka valdība pārkāpusi konstitucionālos un vides likumus, sperot soļus, lai sāktu jaunus mūra projektus uz štata dienvidu robežas.

«Trampa administrācija kārtējo reizi ir ignorējusi likumus, kas tai nepatīk, lai atdzīvinātu kampaņas runu tēmu par mūra būvēšanu uz mūsu dienvidu robežas,» paziņojumā norādīja Bekerra.

Sekojot Trampa kampaņas solījumiem uzbūvēt mūri uz visas 3200 kilometrus garās robežas, Iekšzemes drošības ministrija pagājušajā mēnesī paziņoja, ka tā uz robežas Kalifornijas štata Sandjego un Imperialas apgabalos sāks būvēt mūra modeli.

Lai būvniecības gaitu padarītu ātrāku, ministrija šomēnes paziņoja, ka apturēs visu to likumu darbību, kas traucē projekta īstenošanai. Šis solis palīdzēs valdībai apiet Kalifornijas stingros dabas aizsardzības likumus.

Bekerra tagad norāda, ka ministrija atsakās pakļauties svarīgiem federāliem un štata likumiem.

«Konstitūcija neļauj valdības amatpersonām vienpusējā kārtā un patvaļīgi atcelt visus likumus, kurus vien viņi izvēlētos, ieskaitot krimināllikumus un štatu pieņemtos likumus,» viņš skaidroja. «Ja jūs plānojat strādāt Kalifornijā - un tas attiecas arī uz prezidentu -, gatavojaties pakļauties likumam.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu