Ziemeļkoreja draud ar jaunu ūdeņraža bumbas izmēģinājumu Klusajā okeānā

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ļi Jonho ir paziņojis, ka valsts varētu izmēģināt ūdeņraža bumbu Klusajā okeānā, lai izpildītu vadoņa Kima Čenuna solījumu īstenot «augstākā līmeņa» rīcību pret ASV, piektdien ziņoja Dienvidkorejas mediji. Tikmēr Kims retā publiskā paziņojumā valsts medijiem solījis, ka «nenosvērtais» ASV prezidents Donalds Tramps «dārgi samaksās» par savu runu ANO Ģenerālajā Asamblejā.

Tramps agresīvā tonī ieturētajā runā teica, ka ASV varot «pilnībā iznīcināt» Ziemeļkoreju, ja tā apdraudēs ASV vai to sabiedrotos. Trampa izteikumi «mani pārliecinājuši, nevis nobiedējuši vai apturējuši mani, ka mans izvēlētais ceļš ir pareizs un ka man tam jāseko līdz pēdējam», teica Kims.

ASV un Ziemeļkoreja pēdējos mēnešos apmainās ar draudiem, kamēr Ziemeļkoreja veic arvien jaunus raķešu izmēģinājumus.

Tagad Ziemeļkoreja pieļauj jaunu ūdeņraža bumbas izmēģinājumu, tādējādi atbildot uz Trampa nesenajā runā paustajiem solījumiem. Ļi, kurš apmeklē ANO Ģenerālo asambleju Ņujorkā, ceturtdien sacīja reportieriem, ka «tā varētu būt visspēcīgākā ūdeņraža bumbas detonācija Klusajā okeānā».

«Mums nav ne jausmas, kādas darbības varētu tikt veiktas, jo tās notiks pēc vadoņa Kima Čenuna pavēles,» piebilda Ļi.

Kims solīja «augstākā līmeņa» rīcību pret ASV, atbildot uz ASV prezidenta Donalda Trampa otrdien ANO Ģenerālajā asamblejā paustiem draudiem «pilnībā iznīcināt» Ziemeļkoreju, ja tā apdraudēs ASV.

Ja šāds ūdeņraža bumbas izmēģinājums tiks veikts, Vašingtona un tās sabiedrotie to uzskatīs par provokāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu