Terorakts Londonas metro: atbrīvo divus aizdomās turētos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas policija ceturtdien atbrīvoja divus no sešiem vīriešiem, kas tika aizturēti saistībā ar pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu Londonas metro, bet pārējos četrus paturēja apcietinājumā.

21 gadu vecs vīrietis no Sīrijas, kurš sestdien tika aizturēts pie ātrās ēdināšanas restorāna Londonas rietumu rajonā Haunslovā, un 48 gadus vecs vīrietis, kurš bija viens no trim šonedēļ Velsā aizturētajiem, tika atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas, paziņoja Londonas policija.

Londonas policijas pretterorisma nodaļas vadītājs Dīns Heidons sacīja, ka metro vagonā sarīkotā sprādziena izmeklēšana «turpinās ātrā tempā» un tiek veiktas kratīšanas četrās adresēs.

Starp četriem aizdomās turētajiem, kas vēl palikuši apcietinājumā, ir 18 gadus vecs vīrietis no Irākas, kurš sestdien tika aizturēts Duvras prāmju terminālī. Viņš ir pirmais aizturētais aizdomās par šo teroraktu.

Apcietinājumā palikuši arī divi Velsas pilsētā Ņūportā aizturētie 25 un 30 gadu vecumā, kā arī 17 gadus vecs jaunietis, kurš ceturtdienas rītā tika aizturēts Torntonhītas rajonā Londonas dienvidos.

Jau ziņots, ka Londonas metro Pārsonsgrīnas stacijā pagājušajā piektdienā rīta sastrēgumstundas laikā notika paštaisīta spridzekļa eksplozija metro vagonā. Teroraktā cieta vismaz 30 cilvēki.

Atbildību par sprādzienu uzņēmās teroristu grupējums «Islāma valsts», apgalvojot, ka to sarīkojusi ar šo grupējumu saistīta vienība. Taču policija apšauba šos apgalvojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu