Eiropas Padome mudina Krieviju ļaut Navaļnijam startēt vēlēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas varasiestādes pārkāpj opozicionāra Alekseja Navaļnija tiesības uz dalību vēlēšanās, neraugoties uz Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedumu «Kirovļes» lietā, uzskata Eiropas Padomes Ministru komiteja (EPMK).

Šādu nostāju EPMK pauda pēc ceturtdienas sēdes, kurā tika izskatīts jautājums par to, kā Krievija pilda spriedumu «Kirovļes» lietā.

EPMK cita starpā norādīja, ka pēc sprieduma atcelšanas lieta nodota Kirovas pilsētas Ļeņina rajona tiesai, kaut arī tā iepriekš nav spējusi nodrošināt «taisnīgu lietas izskatīšanu», pavēstīja Eiropas Padomes preses dienests.

Rezultātā uzņēmējs Pjotrs Oficerovs un Aleksejs Navaļnijs «joprojām cieš no šo spriedumu sekām», kas tika pieņemti «patvaļīgi un negodprātīgi», EPMK nostāju citē laikraksts «Kommersant».

«Kirovļes» lietas sprieduma sekas ir arī tas, ka Navaļnijam liegts piedalīties vēlēšanās.

Eiropas Padomē pie «Navaļnija un Oficerova lietas» izskatīšanas atgriezīsies jau decembrī.

Navaļnijs pērn decembrī paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu «Kirovļes» lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu