Filipīnu diktators sodīs dēlu ar nāvi, ja viņu notiesās par narkotiku kontrabandu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Filipīnās tūkstošiem cilvēku protestēja pret prezidenta Rodrigo Dutertes stingrajiem likumiem un brutālajiem narkotiku apkarošanas pasākumiem, kuru dēļ miruši tūkstošiem cilvēku, ziņo BBC. Duterte sola, ka viņa likumu bardzība tikšot vērsta pret paša dēlu, ja viņu atzīs par vainīgu narkotiku kontrabandā.

«Mana pavēle ir nogalināt visus pieķertos [ar narkotikām saistītos noziegumos]. Es pasargāšu policiju, kas viņu nogalinās, ja tā izrādīsies taisnība,» apstiprināja Duterte.

Diktatora 42 gadus vecais dēls Paolo Duterte noraida apgalvojumus, ka viņš palīdzējis Filipīnās ievest narkotikas no Ķīnas.

72 gadus vecais Rodrigo Duterte par Filipīnu prezidentu kļuva 2016.gada jūlijā, ieņemot ārkārtīgi stingru pozīciju pret narkotikām. Viņš vairākkārt aicinājis iedzīvotājus un policistus bez tiesas nogalināt aizdomās turamos, kas ir cilvēktiesību pārkāpums.

Protestētāju demonstrācijas notika pie prezidenta pils Manilā, kā arī augstskolu un militāro objektu tuvumā. Protestētāji dedzināja Dutertes portretus un brīdināja par «pieaugošu tirāniju».

Tikmēr citviet notika Dutertes atbalstītāju demonstrācijas, kas arī pulcēja tūkstošiem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu