Vārdu kari: Kims Trampu nosauc par večuku, Tramps Kimu - par trako

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns no nikniem draudiem pārgājuši uz personīgiem apvainojumiem. Turpinot abu līderu starpā izcēlušos vārdisko karu, Kims nodēvējis Trampu par večuku un piedēvējis senilitāti, savukārt Tramps paziņojis, ka Kims acīmredzami esot traks, vēsta aģentūra AP.

Reaģējot uz jaunām sankcijām, Kims retā publiskā paziņojumā Trampu nosauca par «garīgi nestabilu amerikāņu večuku». Viņš izmantoja vecmodīgu angļu valodas vārdu «dotard», kas nozīmē «vecs cilvēks, īpaši tāds, kurš kļuvis vājš vai senils». Drīz pēc tam Ziemeļkorejas ārlietu ministrs paziņoja, ka valsts varētu izmēģināt ūdeņraža bumbu Klusajā okeānā.

Tramps nepalika atbildi parādā. «Kims Čenuns no Ziemeļkorejas, kurš acīmredzami ir trakais un varētu nomērdēt badā vai nogalināt savus cilvēkus, tiks pārbaudīts kā nekad!» piektdien tvītoja ASV prezidents.

Šonedēļ Tramps uzstājās ar savu pirmo uzrunu ANO Ģenerālajā Asamblejā. Pie diplomātiskās saziņas pieradušos pasaules valstu līderus viņš uzrunāja, izmantojot savos tvītos lietotās frāzes, piemēram, nosaucot Kimu par «raķešvīru», kurš sācis «pašnāvniecisku misiju».

Kima un Trampa apmaiņa notika neilgi pēc tam, kad Tramps pastiprināja ekonomiskās sankcijas pret Ziemeļkoreju, tādā veidā iebilstot pret tās kodolizmēģinājumiem. ASV cer tiktāl izolēt Ziemeļkoreju, ka tai neatliks cita iespēja, kā vien sēsties pie sarunu galda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu