Krievijas anektētajā Krimā žurnālistu notiesā par «separātisma veicināšanu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alina Smutko ru.krymr.com

Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, kuru okupējusi un anektējusi Krievija, piektdien tika piespriests divarpus gadu nosacīts cietumsods par «separātisma veicināšanu» žurnālistam, kurš strādā ASV atbalstītā radiostacijā, paziņoja prokuratūras darbinieki.

Žurnālists Mikola (Nikolajs) Semena tika aizturēts 2016.gada aprīlī, kad Krievijas drošības spēki veica kratīšanu viņa un citu žurnālistu mājās.

Viņš tika apsūdzēts saistībā ar rakstu, kurā aicinājis īstenot «civilu blokādi» pret Krimas pussalu, kuru Krievija kopš 2014.gada marta ir anektējusi.

Semena strādāja interneta ziņu medijā «Krim.Reaļiji», kuru pēc pussalas aneksijas izveidoja ASV atbalstītā radiostacija «Radio Free Europe/Radio Liberty» («Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība»).

"Приговор свободе слова"

Simferopoles pilsētas Žeļeznodorožnijas rajona tiesa piektdien piesprieda Semenam nosacītu divarpus gadu cietumsodu ar trīs gadu pārbaudes laiku un aizliegumu trīs gadus veikt publisku darbību.

Žurnālista dators pēc tiesas lēmuma ir konfiscēts.

Žurnālistam 2016.gada maijā tika izvirzīta oficiāla apsūdzība saistībā ar medijā «Krim.Reaļiji» publicēto rakstu. No viņa ir paņemts paraksts par neizbraukšanu no dzīvesvietas.

Semena apgalvoja, ka savos materiālos realizējis tiesības uz «brīvu viedokļa paušanu».

«Tiesnesis ir devis signālu visiem žurnālistiem, ka šajā valstī nav publicējams neviens viedoklis, kas ir pretējs varas iestāžu nostājai,» viņš sacīja un piebilda, ka pārsūdzēs tiesas lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu