Francijā arodbiedrību protestos bloķē degvielas glabātuves

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas arodbiedrību locekļi pirmdien bloķējuši piekļuvi vairākām degvielas glabātuvēm, lai protestētu pret valdības iecerētajām darba tirgus reformām. Francijas dienvidos protestētāji bloķējuši ceļu pie Francijas naftas uzņēmuma «Total» naftas pārstrādes ražotnes, bet valsts rietumos degvielas glabātuves bloķētas netālu no Bordo un Larošelas.

Tāpat arodbiedrību pārstāvji kavē satiksmes kustību uz lielceļiem pie Parīzes un Francijas ziemeļos.

Lai izvairītos no degvielas piegāžu nepietiekamības, Francijas valdība atsevišķās vietās vēl pirms rītausmas izvietoja policistus, lai neļautu protestētājiem bloķēt piekļuvi glabātuvēm.

Kā ziņots, Francijas prezidents Emanuels Makrons piektdien parakstīja plašus protestus izsaukušo likumu par darba tirgus reformām.

Makrons uzskata, ka reformas padarīs Franciju pievilcīgāku gan vietējām kompānijām, gan ārvalstu investoriem, kas sen sūdzas par stingrajiem darba likumiem un arodbiedrību lielo ietekmi.

Taču pret reformām asi iestājās arodbiedrības, apgalvojot, ka tās vājinās darba ņēmēju aizsardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu