Vējonis ar grūtībām angļu valodā teic runu ANO Ģenerālajā Asamblejā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ANO Ģenerālās Asamblejas vispārējās debatēs prezentēja valsti, nolasot runu lauzītā angļu valodā, ar grūtībām izrunājot sarežģītākos vārdus.

Lasot no lapas iepriekš sagatavotu tekstu, Vējonis vairākkārt ieturēja neveiklas pauzes un atsevišķus vārdus nespēja izrunāt pareizi.

Vējonim vislielākās problēmas sagādāja vārda «multilateralism» izrunāšana. Tas ir diplomātisks jēdziens, ar ko apzīmē sadarbību starp vairākām valstīm.

ANO Ģenerālās Asamblejas 72. vispārējās debates ilga vairākas dienas un noslēdzās pirmdien, 25. septembrī. Vējonis uzstājās pēcpusdienas sesijā 20. septembrī.

Latvijas politiķu problēmas ar angļu valodu runās vai intervijās ne reizi vien likušas latviešiem kaunēties par saviem valstsvīriem. Tautas valodā jau folklorizējies bijušā Latvijas finanšu ministra Ata Slaktera izteiciens «nasing spešal», ar ko viņš nāca klajā 2008.gada intervijā ar «Bloomberg Television».

Savukārt 2011.gadā toreizējais Latvijas prezidents Andris Bērziņš izpelnījās nopēlumu par uzrunu ANO Ģenerālās Asamblejas 66.sesijas atklāšanā, jo monotoni lasīja no lapas, nepareizi izrunājot vārdus un vairākas reizes pārsakoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu