Francija investēs 57 miljardus eiro ekonomikas modernizēšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Francijas premjerministrs Eduārs Filips paziņojis par plāniem investēt 57 miljardus eiro, lai modernizētu valsts ekonomiku, lielu daļu no šīs summas atvēlot videi draudzīgākas tautsaimniecības nodrošināšanai.

Šis investīciju fonds būs nedaudz lielāks par 50 miljardiem eiro, ko solīja Francijas prezidents Emanuels Makrons, kad maijā tika ievēlēts šajā amatā.

Filips norāda, ka šis fonds būs kā papildinājums valdības jaunajai reformu programmai, kurā ietvertas izmaiņas darba likumā, lai samazinātu augsto bezdarba līmeni.

Divdesmit miljardi eiro no šī fonda tiks izmantoti, lai veicinātu pāreju uz videi draudzīgāku ekonomiku, tostarp deviņus miljardus eiro atvēlot ēku energoefektivitātes uzlabošanai un septiņus miljardus eiro paredzot atjaunīgās enerģijas attīstīšanai, skaidro premjers.

Centienos samazināt gaisa piesārņojumu, autovadītājiem Francijā tiks piedāvāti 1000 eiro, lai viņi samainītu savus līdz 1997.gadam - vai līdz 2001.gadam dīzeļdegvielu izmantojošajiem modeļiem - ražotus automobiļus pret jaunākām un videi draudzīgākām automašīnām.

Francijas valdība arī tērēs deviņus miljardus eiro sabiedriskā sektora digitalizēšanai, bet aptuveni 15 miljardi eiro tiks atvēlēti cilvēku apmācībai un izglītošanai.

Tāpat investīcijas paredzētas inovācijām un zinātnes nozarei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu