Matiss: ASV vēlas diplomātisku risinājumu Ziemeļkorejas krīzei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FRANCK ROBICHON / EPA

Savienotās Valstis vēlas diplomātisku risinājumu Ziemeļkorejas krīzei, uzturoties vizītē Indijā, otrdien paziņojis ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss. Viņš sacīja, ka ASV spējot atvairīt visbīstamākos Ziemeļkorejas draudus, bet atbalsta arī diplomātus, jo nevēlas šīs krīzes iziešanu ārpus diplomātijas robežām.

«Tas ir mūsu mērķis, atrisināt to diplomātiski, un es uzskatu, ka [ASV] prezidents [Donalds] Tramps šajā jautājumā izteicies ļoti skaidri,» norādīja Matiss.

Pēc Ziemeļkorejas sestā kodolizmēģinājuma un nesenajiem starpkontinentālo raķešu izmēģinājumiem Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns iesaistījušies asā vārdu karā.

Tramps pagājušajā nedēļā runā ANO Ģenerālajā asamblejā bija draudējis «pilnībā iznīcināt» Ziemeļkoreju, ja tā apdraudēs ASV. Kims uz to atbildēja, solot īstenot «augstākā līmeņa» rīcību pret ASV, un Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ļi Jonho sestdien paziņoja pasaules līderiem ANO, ka Trampa apvainojums Ziemeļkorejas vadonim, nosaucot viņu par «raķešvīru», padara uzbrukumu ASV «vēl vairāk nenovēršamu».

Matiss sacīja, ka ASV turpina izdarīt spiedienu uz Ziemeļkorejas vadību, izmantojot diplomātiskos kanālus ANO.

ANO Drošības padome 11.septembrī vienbalsīgi pieņēma ASV izstrādāto rezolūciju par jaunām sankcijām pret Ziemeļkoreju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu