Dzīve Puertoriko pēc vētras «Marija»: nav elektrības, trūkst ēdiena

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nepilnu nedēļu pēc viesuļvētras «Marija» Puertoriko paveras drūma aina. Lielākajā daļā salas joprojām nav atjaunota elektrības piegāde, kā arī ēdiena krājumi pamazām izsīkst. Iedzīvotāji baidās, ka situācija varētu samilzt līdz nopietnas humānās krīzes apmēriem, ziņo CNN.

Komunikāciju pārrāvumu dēļ nomaļākajos Puertoriko reģionos dzīvojošie cilvēki pat nav varējuši paziņot tuviniekiem, ka sveiki un veseli pārdzīvojuši vētru, kas ASV piederošajā teritorijā plosījās trešdien.

Viesuļvētra «Marija» piemeklēja salu ļoti drīz pēc tam, kad tur bija izplosījusies spēcīgā «Irma». Kad sākās «Marija», daudzviet no ielām nebija novākti «Irmas» atstātie gruveši, un lidojošie priekšmeti jauno vētru padarīja jo īpaši bīstamu.

Foto: AFP/Scanpix

Vētras daudzām mājām nodarīja tik lielus postījumus, ka tās vairs nav apdzīvojamas. Līdz ar to daudzi puertorikāņi palikuši bez mājām.

«Tu strādā, strādā un strādā, bet tad viss izkūp gaisā,» sacīja CNN intervētais kafijas audzētājs Gaspars Rodrigess, kurš vētrā zaudēja visu savu iedzīvi.
Foto: AFP/Scanpix

Puertoriko gubernators Rikardo Rosello norāda, ka salai nepieciešams papildu atbalsts un resursi, lai novērstu humāno krīzi. «Mēs apzināmies, ka tas ir kas nepieredzēts, taču lūdzam [ASV] Kongresu izveidot palīdzības paketi Puertoriko, lai mums būtu resursi,» viņš teica.

Vētra «Marija» Puertoriko laupīja vismaz desmit cilvēku dzīvības.

ASV prezidents Donalds Tramps vairākas dienas neminēja ne vārda par viesuļvētru izpostīto salu. Otrdien, 26.septembrī, viņš publicēja tvītu sēriju, kurā kritizēja Puertoriko «vājo infrastruktūru» un «milzīgos parādus». Tramps apņēmies doties vizītē uz Puertoriko, līdzīgi kā viņš to darīja vētru skartajos Teksasas un Floridas štatos, taču pašlaik tā vēl nav gatava uzņemt prezidentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu