Saūda Arābijā sievietes beidzot varēs vadīt auto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābija ir pēdējā valsts, kurā tiek atcelts aizliegums sievietēm vadīt automašīnu. Šis aizliegums tika uzskatīts par sieviešu apspiestības simbolu šajā valstī, un tas tiek atcelts pēc gadiem ilgas sieviešu tiesību aktīvistu pretestības.

Dekrēts par aizlieguma atcelšanu, kas var sadusmot reliģiski konservatīvās aprindas, ir daļa no kroņprinča Mohammeda bin Salmana reformu centieniem, kuru mērķis ir pielāgot Saūda Arābiju pēcnaftas laikmetam un uzlabot valsts globālo reputāciju cilvēktiesību jomā.

«Ar karalisko dekrētu tiks ieviestas ceļu satiksmes noteikumu normas, tai skaitā autovadīšanas tiesību izsniegšana gan vīriešiem, gan sievietēm,» vēstīja ziņu aģentūra «Saudi Press Agency». Tā piebilda, ka dekrēts stāsies spēkā no 2018.gada jūnija.

Saūda Arābijā, kas ir teokrātiska islāma monarhija ar šariāta likumiem, konservatīvie garīdznieki bija dažādi attaisnojuši šo aizliegumu. Viens no viņiem apgalvoja, ka autovadīšana kaitējot sieviešu olnīcām.

Daudzām sieviešu tiesību aktīvistēm par šī aizlieguma pārkāpšanu tika piespriesti cietumsodi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu