Prostitūcijas lieta Beļģijā: iepazīšanās portāls saved studentes ar «bagātajiem tētukiem»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Beļģijas prokuratūra trešdien sākusi izmeklēšanu par iespējamu prostitūciju, kas saistīta ar iepazīšanās portālu, kurā piedāvāts savest kopā jaunas studentes ar vecākiem vīriešiem, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Norvēģijā bāzētā portāla «RichMeetBeautiful» reklāmas aktivitātes radījušas asas diskusijas Beļģijā, kur netālu no Briseles universitātēm braukājušas kravas automašīnas, kurās izvietoti lieli šā portāla reklāmas dēļi.

Beļģijas galvaspilsētas policija otrdienas vakarā pārtvērusi vienu šādu kravas automašīnu un konfiscējusi plakātu, pavēstīja prokuratūra, norādot, ka sākta izmeklēšana par «par pieaugušas personas publisku aicināšanu uz izvirtību».

«Sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai «RichMeetBeautiful» kampaņa ir uzskatāma par kriminālpārkāpumu,» paziņoja Briseles prokuratūra.

Reklāmas dēļos redzamas sarkanā krūšturī tik tikko apslēptas sievietes krūtis un sauklis: «Hei, studentes! Uzlabojiet savu dzīvesveidu, satiecieties ar vecāku pielūdzēju.»

Šādu reklāmu parādīšanās izraisījusi Beļģijas politiķu un studentu apvienību protestus.

Briseles reģionālās varasiestādes trešdien izdeva rīkojumu, kas aizliedz pilsētas teritorijā un tās apkārtnē šo pirms pāris nedēļām sākto kampaņu.

Frankofono studentu federācija nosodījusi portāla kampaņu kā «absolūti amorālu», norādot, ka grūtībās nonākušām studentēm ir vajadzīgas stipendijas, nevis bagāti pusmūža vīrieši, kas maksā par viņu kompāniju.

«RichMeetBeautiful» vadītājs Sigurds Vedals tikmēr paziņoja aģentūrai AFP, ka portāla salīdzināšana ar prostitūciju ir negodīga.

«Tas ir klasisks pārpratums,» viņš uzsvēra. «Mums ir parasts iepazīšanās portāls, bet finanšu stāvoklis ir viens no priekšnosacījumiem. Mums ir ļoti skaidri vienošanās nosacījumi,» paziņoja Vedals, piebilstot, ka sievietēm ir jābūt sasniegušām 18 gadu vecumu un prostitūcija nav atļauta.

Portālā ir reģistrējušies 150 000 sieviešu Skandināvijas valstīs, Beļģijā, Nīderlandē un Luksemburgā. 21 000 nāk no Beļģijas, kas, kā norāda portāls, ir viena no tā komerciālajām prioritātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu