Drūzmā Mumbajā dzīvību zaudējuši vismaz 22 cilvēki

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drūzmā uz dzelzceļa tilta Mumbajā, Indijas rietumos, piektdienas rītā dzīvību zaudējuši 22 cilvēki, bet vēl apmēram 30 ievainoti, pavēstījusi glābšanas dienestu amatpersona.

(Ziņa papildināta.)

Traģēdija notika Elfinstonas stacijā, kurā savienojas divas no Mumbajas lielākajām iekšzemes dzelzceļa līnijām. To izraisīja pārlieku liels cilvēku daudzums stacijā un spēcīgas lietusgāzes, norādīja amatpersona. Liels pasažieru pūlis steidzās prom no stacijas, lai paglābtos no stiprā lietus, taču tas izraisīja sadursmes cilvēku starpā.

«Uz gājēju tilta bija liels pūlis,» žurnālistiem pavēstīja dzelzceļa pārstāvis Anils Saksena. «Visi gribēja doties prom vienlaikus. Izskatās, ka viens cilvēks paslīdēja un nokrita.»

«Vilcieni pienāca viens pēc otra, un daudzi cilvēki gribēja tikt ārā no stacijas, taču citi viņus nevarēja palaist. Daži tāpat centās tikt ārā, un sākās nekārtības,» stāsta viens no cietušajiem Akašs Kotedža.

Stacijā esošie cilvēki metās palīgā cietušajiem. «Mēs visus ievainotos iecēlām mašīnās, policijas un ātrās palīdzības auto. Centāmies nogādāt viņus slimnīcā, cik ātri vien iespējams,» aģentūrai AFP teica aculiecinieks.

BBC norāda, ka notikums kārtējo reizi izgaismo Mumbajas transporta infrastruktūras nepilnības. Lai arī to ik dienas izmanto miljoniem cilvēku, infrastruktūra ir novecojusi un nepārdomāta.

Oficiālā informācija liecina, ka pērn Indijā 3400 cilvēki gāja bojā, nokrītot no vilcieniem vai arī šķērsojot sliedes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu