Krievijas ārlietu ministrija piedraud ASV par Kremļa mediju ierobežošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova ceturtdien brīdināja ASV, ka Krievija necietīšot ASV mēģinājumus ierobežot Kremļa sponsorētos medijus, ziņo CNN. Kā ziņots, ASV Tieslietu ministrija šomēnes pieprasīja raidorganizācijai «Russia Today» (RT) reģistrēties kā ārvalstu aģentam, pastiprinot spiedienu uz šo mediju grupu, ko Vašingtona un arī citas civilizētās valstis uzskata par Maskavas propagandas instrumentu.

Zaharova iknedēļas mediju brīfingā teica, ka, viņasprāt, Krievija ievērojot «visus starptautiskos noteikumus un normas, kas attiecas uz vārda brīvību».

Viņa piedraudēja, ka «neviens solis pret Krievijas mediju nepaliks bez atbildes». Tiesa gan, Zaharova neatklāja, kādi atbildes soļi viņai ir padomā.

Federālie izmeklētāji pēta arī Krievijas valdības sponsorētā medija «Sputnik» darbību ASV.

Kompānijai, kura nodrošina pakalpojumus raidorganizācijas kanālam «RT America», ASV Tieslietu ministrija lika reģistrēties atbilstoši Ārvalstu aģentu reģistrācijas likumam, kas attiecas uz ārvalstu intereses pārstāvošiem lobistiem un juristiem. Parasti to nepiemēro mediju organizācijām.

Maskavā bāzētā raidorganizācija atrodas uzmanības centrā, turpinoties izmeklēšanai par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Šobrīd notiek izmeklēšana arī par ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna saistību ar RT. Atvaļinātais ģenerālleitnants Flinns 2015.gadā saņēma 33 000 ASV dolāru par piedalīšanos RT banketā, kur viņš sēdēja pie galda līdzās Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Ziņojumā par Krievijas iejaukšanos prezidenta vēlēšanu procesā ASV izlūkdienesti RT janvārī nosauca par «Kremļa galveno starptautiskās propagandas mediju».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu