Meja: Lielbritānija apņēmusies bez nosacījumiem aizsargāt Eiropas drošību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Neskatoties uz lēmumu izstāties no Eiropas Savienības (ES), Lielbritānija ir apņēmusies bez nosacījumiem aizsargāt kontinenta drošību, Igaunijā dislocētajiem britu karavīriem piektdien paziņoja Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja.

Meja, kura Igaunijā dislocētos NATO valstu karavīrus apmeklēja kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, atkārtoti apliecināja Lielbritānijas nostāju, ka sadarbība drošības jomā nav apspriežama.

«Lai arī mēs aizejam no ES, kā jau es daudzkārt esmu teikusi, mēs neaizejam no Eiropas,» viņa paziņoja militārajā bāzē Tapā, Igaunijas ziemeļos.

«Lielbritānija ir apņēmusies bez nosacījumiem uzturēt Eiropas drošību, un mēs turpināsim sniegt palīdzību un atbalstu ES dalībvalstīm, kuras ir bruņotas agresijas, terorisma un dabas vai cilvēka radītu katastrofu upuri,» uzsvēra Meja.

Makrons tikmēr paziņoja franču karavīriem, ka viņu klātbūtne ir pierādījums NATO gatavībai aizsargāt savas dalībvalstis pieaugošo Krievijas draudu priekšā.

Abi līderi Igaunijā ieradušies uz Tallinas «digitālo samitu».

Reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, NATO Polijā un Baltijas valstīs dislocējusi apmēram 4000 karavīru.

Tapas bāzē kopš pavasara dislocēti apmēram 800 britu un 300 franču karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu