Katalonijas neatkarības referendumam sagatavoti vairāk nekā 2300 iecirkņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Katalonijas valdība paziņojusi, ka svētdien plānotajam Katalonijas neatkarības referendumam sagatavoti 2315 vēlēšanu iecirkņi. Par spīti Madrides veiktajām represijām, referenduma rīkošanā iesaistīti vairāk nekā 7200 cilvēki, valdības pārstāvis sakariem ar presi Džordi Turulls sacīja žurnālistiem.

«Kopumā 5,3 miljoni kataloņu, kuriem ir tiesības balsot, ir uzaicināti balsot,» viņš sacīja.

Preses brīfinga noslēgumā Turulls, Katalonijas vicepremjers Uriols Džunkerass un Rauls Romeva, kurš ir atbildīgs par Katalonijas valdības ārlietām, prezentēja plastmasas vēlēšanu urnu ar reģionālās valdības zīmogu.

Policija pēdējo dienu laikā ir konfiscējusi balsošanas biļetenus un citus ar referendumu saistītus priekšmetus, izpildot rīkojumu nepieļaut referenduma norisi.

Tomēr policijai nebija izdevies uziet nevienu vēlēšanu urnu līdz pat ceturtdienai, kad policija kādā noliktavā uzgāja 100 urnas. Tiesa gan, atbildīgais uzņēmums skaidroja, ka tās bijušas paredzētas futbola kluba «Barcelona» iekšējām vēlēšanām.

Katalonijas valdība uzstāj, ka balsojums notiks, neraugoties uz Madrides aizliegumu.

«Ja kāds slēgs balsošanas iecirkni, būs alternatīvas, kā pilsoņi varēs nobalsot,» sacīja Džunkerass, tuvākas detaļas neatklājot.

Viņš mudināja pilsoņus balsot atbildīgi un «nepakļauties provokācijām no to puses, kas vēlas balsojumu apturēt».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu