1985.gada Mehiko zemestrīces fotogrāfs smagi ievainots šīgada zemestrīcē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOSE LUIS GONZALEZ / REUTERS

ASV fotožurnālists Veslijs Bokse, kurš kļuva slavens ar 1985.gada postošās Mehiko zemestrīces fotogrāfijām, tika smagi ievainots 19.septembrī notikušajā Meksikas zemestrīcē, pastāstīja viņa kolēģi.

Bokse ir ilgu laiku strādājis ASV žurnālos «Time» un «Newsweek». 1985.gadā, strādājot britu ziņu aģentūrā «Reuters», viņš nofotografēja 8,1 magnitūdu stipro zemestrīci, kas izpostīja Meksikas galvaspilsētu.

Kļuvis slavens ar šīm fotogrāfijām, viņš vēlāk iemūžināja fotoattēlos arī citus svarīgus pasaules notikumus, tostarp Persijas līča karu un Balkānu karus pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Bokse vēlāk aizgāja no fotožurnālistikas un pārcēlās uz Mehiko, kur viņš nodibināja firmu, kas pārdeva fotogrāfu somas.

57 gadus vecais Bokse atradās savā Mehiko dzīvoklī kopā ar sievu, kad 19.septembrī notika 7,1 magnitūdu stiprā zemestrīce, kurā gājuši bojā vairāk nekā 350 cilvēki. Tieši tajā pašā datumā bija notikusi arī 1985.gada zemestrīce.

Pāris mēģināja sasniegt nama jumtu, bet ēka sagruva zem viņiem. Bokses sieva gāja bojā, bet viņš pats tika smagi ievainots.

Glābēji atrada viņu gruvešos ar lauztām rokām, kājām un ribām, darboties pārstājušu plaušu un galvas ievainojumiem.

Bokses piecus gadus vecā meita zemestrīces brīdī atradās skolā un izglābās neskarta.

Bokses kolēģi no Meksikas un ASV plāno 17.oktobrī pārdot parakstītas viņa darbu kopijas izsolē Mehiko, lai iegūtu līdzekļus viņa atbalstam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu