Spānijas vicepremjere: Policijas rīcība Katalonijā ir atbilstoša

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas vicepremjere Soraja Saensa de Santamarija svētdien nodēvēja Katalonijā notiekošo neatkarības referendumu par farsu, kā arī paziņoja, ka policija, kas tiek vainota pārmērīgā vardarbībā, rīkojas atbilstoši.

«Nav nozīmes turpināt šo farsu, tas ved uz nekurieni,» brīfingā Madridē sacīja Spānijas vicepremjere.

Viņa uzsvēra, ka policija rīkojas profesionāli un proporcionāli un policisti vēršas «nevis pret cilvēkiem, bet pret vēlēšanu materiāliem».

Katalonijas reģionālā valdība paziņoja, ka sadursmēs ar policistiem kas mēģina nepieļaut referenduma norisi, ievainoti 337 cilvēki. Iepriekš tika vēstīts par 38 cietušajiem.

Savukārt Spānijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka ievainoti 11 policisti.

Jau vēstīts, ka Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons iepriekš apsūdzēja policiju pārmērīgā vardarbībā.

«Spānijas valsts īstenotā neattaisnojamā vardarbibas izmantošana, kas ir gan neracionāla, gan bezatbildīga, neapturēs katalāņu tautas gribu,» žurnālistiem sacīja Pudždemons.

Policija uz «biļeteniem, balsošanas urnām un skolām» atbild ar «stekiem un gumijas lodēm», sacīja Katalonijas valdības vadītājs.

Katalonijā svētdien notiek balsošana Spānijas valdības aizliegtajā neatkarības referendumā, lai gan policija mēģina nepieļaut balsošanu, ieņemot referenduma iecirkņus, konfiscējot urnas un biļetenus un neļaujot cilvēkiem doties balsot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu