Hodžess: Krievija sadalīja «Zapad» vairākās daļās, lai izvairītos no starptautiskajiem novērotājiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Piroschka van de Wouw / ANP

ASV bruņoto spēku komandieris Eiropā ģenerālleitnants Bens Hodžess pirmdien paziņojis, ka Krievija sadalījusi militārās mācības «Zapad» vairākās daļās, lai izvairītos no pienākuma uzaicināt uz tām starptautiskos novērotājus.

Hodžess sacīja, ka Krievija un Baltkrievija, kas kopīgi rīkoja «Zapad», iesaistījušas mācībās daudz vairāk nekā 12 700 karavīru, kas ir robeža, kuru pārsniedzot būtu jāuzaicina Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji.

«Mans minējums ir, ka tur droši vien bija vairāk nekā 40 000 karavīru,» paziņoja Hodžess.

Viņš sacīja, ka Krievija un Baltkrievija sadalījušas mācības sīkākos manevros, bet tie visi bijuši saistīti, un tāds bijis valdības nolūks.

Krievijas Aizsardzības ministrija pirms «Zapad» sākuma paziņoja, ka mācībās piedalīsies 12 700 Krievijas un Baltkrievijas karavīri, aptuveni 70 lidaparāti, līdz 250 tankiem, 200 artilērijas sistēmām un desmit karakuģiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu