Baltais nams atkārtoti noraida sarunas ar Ziemeļkoreju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Baltais nams pirmdien atkārtoti noraidīja sarunu iespējas ar Ziemeļkoreju, par izņēmumu minot tikai tajā ieslodzīto amerikāņu atbrīvošanu, lai arī ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons bija runājis par saziņas kanāliem ar Phenjanu.

«Mēs esam ļoti nepārprotami pateikuši, ka tagad nav īstais laiks,» reportieriem paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Hakabija Sandersa.

Vienīgās iespējamās sarunas būtu par «apcietināto amerikāņu atdošanu», viņa norādīja, uzsverot, ka «šobrīd sarunas ar Ziemeļkoreju nenotiks».

Tilersons sestdien Pekinā pēc tikšanās ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu un šīs valsts augsta ranga diplomātiem žurnālistiem teica, ka Savienotās Valstis izveidojušas saziņas kanālus ar Ziemeļkoreju, lai noskaidrotu, vai Phenjanas režīms ir gatavs iesaistīties sarunās par atteikšanos no savas kodolprogrammas.

Savukārt ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņoja, ka sarunas ar Ziemeļkoreju būtu veltīga laika izšķiešana.

«Es teicu Reksam Tilersonam, mūsu brīnišķīgajam valsts sekretāram, ka viņš izšķiež laiku, mēģinot risināt sarunas ar Raķešu vīriņu,» tviterī ierakstījis Tramps, ar to domājot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

«Pietaupi savu enerģiju, Reks, mēs darīsim to, kas jādara!» piebildis Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu