Nāve zemūdenē: Madsena cietajā diskā atrod šaušalīgus slepkavības video

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavībā apsūdzētā dāņu izgudrotāja Pētera Madsena datora cietajā diskā atrasti šausminoši video, kuros redzama sieviešu spīdzināšana, dedzināšana un galvas nogriešana, atklājis prokurors Jākobs Buhs-Jepsens. Prokuratūras aizdomas par Madsena vainu pastiprinājušās kopš viņa pēdējās stāšanās tiesas priekšā septembra sākumā, ziņo raidorganizācija BBC.

Kā ziņots, 46 gadus vecais Madsens apsūdzēts 30 gadus vecās Vallas nāvē. Žurnāliste 10.augustā iekāpa Madsena paštaisītajā zemūdenē, bet pēc tam vairs netika redzēta dzīva.

Pēc vairākām dienām Kopenhāgenas piekrastē tika atrasts Vallas torss bez galvas, rokām un kājām.

Madsens noliedz sievietes nogalināšanu un uzstāj, ka viņai uzkrita zemūdenes lūkas vāks. Viņš arī apgalvo, ka šokējošie video neesot viņa un cieto disku esot varējis izmantot ikviens, ar ko viņš kopā strādājis.

Vallas līķa autopsijā tika konstatētas 15 ar nazi durtas brūces sievietes dzimumorgānos un ribās. Tiek uzskatīts, ka tās radītas «apmēram viņas nāves laikā vai neilgi pēc tās». Taču precīzs nāves iemesls vēl nav noteikts.

Tiesa likusi paturēt Madsenu apcietinājumā vēl četrus mēnešus, kamēr turpinās izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu