Krievijas uzbrukumā Sīrijā ievainots «Al Nusra» līderis un nogalināti 12 grupējuma komandieri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievija trešdien paziņojusi, ka Sīrijā nogalināti 12 teroristiskās organizācijas «Al Qaeda» bijušā Sīrijas atzara «Al Nusra» komandieri un grupējuma līderis Abu Mohameds al Džolani ir zaudējis roku un atrodas kritiskā stāvoklī.

Krievijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Igors Konašenkovs atklāja, ka tā bijusi speciāla operācija, lai atriebtos par uzbrukumu Krievijas militārajai policijai Sīrijā 18.septembrī.

Konašenkovs sacīja, ka, spriežot pēc vairākiem neatkarīgiem avotiem, Džolani guvis vairākus nopietnus šķembu ievainojumus, zaudējis roku un atrodas kritiskā stāvoklī.

Uzbrukumā nogalināti 12 «Al Nusra» komandieri un vēl 50 kaujinieki.

Vairāk nekā desmit kaujinieki no sprādzieniem guvuši vidējus vai smagus ievainojumus, atklāja Konašenkovs, piebilstot, ka uzbrukumā izmantoti iznīcinātāji «Su-34» un «Su-35».

Grupējuma kaujiniekus izdevās uziet, izmantojot datus, ko otrdien ieguvis Krievijas armijas izlūkdienests.

«Al Nusra» atšķēlās no «Al Qaeda» 2016.gadā un kopš 2017.gada dominē islāmistu koalīcijā, kas kontrolē lielāko daļu Idlibas provinces valsts ziemeļrietumos.

Vašingtona un ANO neatzīst grupējuma atdalīšanos no «Al Qaeda» un paturējušas to teroristu sarakstos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu