Ziņas par draudiem «Ryanair» reisā no Kauņas uz Londonu: gaisā paceļas iznīcinātāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Lielbritānijas debesīs pavērās neparasts skats - «Ryanair» reisu, kam bija paredzēts doties uz Lūtonas lidostu Lielbritānijā, pavadīja divi iznīcinātāji. Tas notika tāpēc, ka tika saņemtas ziņas par iespējamiem draudiem drošībai, taču domājams, ka tā bija viltus trauksme, ziņo «The Guardian».

Pēc Lietuvas policijas sniegtās informācijas, uz policiju plkst. 6.21 piezvanījis nenoskaidrots vīrietis, kurš apgalvojis, ka lidmašīnā, kas izlidos no Kauņas uz Lūtonu, ievietots spridzeklis. Policija kopā ar apkalpi lidmašīnu pārbaudījusi, taču nekas aizdomīgs nav atrasts, tāpēc nolemts atļaut lidmašīnai doties ceļā.

Kad «Ryanair» lidmašīna ielidoja Lielbritānijas gaisa telpā, pacēlās divi britu gaisa spēku iznīcinātāji «Typhoon» un pavadīja lidaparātu līdz Stanstedas lidostai. Lidmašīnu pēc tam pārmeklēja Eseksas policija, taču neko aizdomīgu tajā neatrada.

«Lidojums no Kauņas uz Lūtonu tika novirzīts uz Stanstedu, kā procedūra to paredz, jo Lietuvas varasiestādes saņēma, iespējams, nepatiesas ziņas par drošības apdraudējumu,» norādīja «Ryanair» pārstāvis. «Lidmašīna normāli nolaidās Stanstedā, un klientus uz Lūtonu nogādās ar autobusu, kad būs saņemta atļauja to darīt.»

Eseksas policija norāda, ka lidmašīna Stanstedā nolaidās plkst. 8.55, bet tās pārmeklēšana beidzās ap plkst.11.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu