Kremlis brīdina ASV neierobežot Krievijas medijus

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Kremlis piektdien draudējis Vašingtonai ar iespējamiem atbildes pasākumiem par Krievijas mediju darbības ierobežošanu Savienotajās Valstīs.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Kremļa raidorganizācija RT un ziņu aģentūra «Sputnik» Savienotajās Valstīs pakļautas bezprecedenta spiedienam.

RT paziņoja, ka ASV varasiestādes pieprasījušas RT reģistrēties kā ārvalstu aģentam un sniegt detalizētus personas datus par saviem darbiniekiem. RT to uzskata par mēģinājumu izstumt viņus no ASV mediju tirgus.

Peskovs brīdināja, ka gadījumā, ja ASV kavēs Krievijas mediju izdevumu darbu, pārkāpjot mediju brīvību, nav izslēgts, ka Krievija atbildēs ar to pašu. Viņš piebilda, ka Krievija respektējot preses brīvību un vienlīdzīgi izturoties pret ārvalstu medijiem.

Kā ziņots, ASV Tieslietu ministrija šomēnes pieprasīja raidorganizācijai «Russia Today» (RT) reģistrēties kā ārvalstu aģentam, pastiprinot spiedienu uz šo mediju grupu, ko Vašingtona un arī citas civilizētās valstis uzskata par Maskavas propagandas instrumentu.

Maskavā bāzētā raidorganizācija atrodas uzmanības centrā, turpinoties izmeklēšanai par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Šobrīd notiek izmeklēšana arī par ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna saistību ar RT. Atvaļinātais ģenerālleitnants Flinns 2015.gadā saņēma 33 000 ASV dolāru par piedalīšanos RT banketā, kur viņš sēdēja pie galda līdzās Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Ziņojumā par Krievijas iejaukšanos prezidenta vēlēšanu procesā ASV izlūkdienesti RT janvārī nosauca par «Kremļa galveno starptautiskās propagandas mediju».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu