Tramps: Sarunas ar Ziemeļkoreju bijušas neveiksmīgas, «tikai viena lieta būs efektīva»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka sarunas ar Ziemeļkoreju gadiem ilgi bijušas neveiksmīgas, un uzsvēris, ka «tikai viena lieta būs efektīva».

«[ASV prezidenti un to administrācijas ir runājušas ar Ziemeļkoreju 25 gadus, tikušas panāktas vienošanās un samaksāts milzīgs daudzums naudas,» sestdien tviterī ierakstījis Tramps.

«Tas nav bijis efektīvi, vienošanās tika pārkāptas, vēl pirms tinte bija nožuvusi, padarot ASV sarunvedējus par muļķiem. Žēl, bet tikai viena lieta būs efektīva!» piebildis ASV prezidents.

Savienotās Valstis iepriekš nav noliegušas iespēju, ka varētu izmantot spēku pret Phenjanu, lai piespiestu to pārtraukt kodolieroču un raķešu izmēģinājumus, un Tramps ir draudējis «pilnībā iznīcināt» Ziemeļkoreju.

Pagājušajā nedēļā Tramps, komentējot ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona izteikumus, ka Vašingtonai ir saziņas kanāli ar Phenjanu, paziņoja, ka sarunas ar Ziemeļkoreju būtu veltīga laika izšķiešana.

«Es teicu Reksam Tilersonam, mūsu brīnišķīgajam valsts sekretāram, ka viņs izšķiež laiku, mēģinot risināt sarunas ar Raķešu vīriņu,» tviterī ierakstīja Tramps, ar to domājot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu