Starptautiskais Sarkanais Krusts uzbrukumu dēļ samazina darbību Afganistānā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja (ICRC) pirmdien paziņojusi, ka ievērojami samazinās savu darbību Afganistānā. ICRC ar šādu paziņojumu nākusi klajā pēc vairākiem uzbrukumiem, kuros nogalināti septiņi Sarkanā Krusta darbinieki.

ICRC vadītāja Afganistānā Monika Zanarelli sacīja, ka risks, kādam pakļauti organizācijas darbinieki, kļuvis par ICRC galvenajām raizēm.

«Mums nav citas izvēles kā drastiski samazināt savu klātbūtni Afganistānā,» preses konferencē Kabulā paziņoja Zanarelli, piebilstot, ka šis lēmums sevišķi skars ICRC operācijas Afganistānas ziemeļos, kur tiks slēgti organizācijas centri Mazārešarīfā un Kondozā.

Zanarelli norādīja, ka ICRC nepamet Afganistānu, kur darbojas jau ilgāk nekā 30 gadus, bet uzsvēra, ka nepieciešams pārskatīt organizācijas klātbūtni, lai nepieļautu tālākus zaudējumus.

Februārī uzbrukumā palīdzības konvojam Afganistānas ziemeļos tika nogalināti seši Sarkanā Krusta darbinieki, bet pagājušajā mēnesī organizācijas fizioterapeiti Mazārešarīfā nošāva viens no viņas pacientiem.

Četri Sarkanā Krusta darbinieki pēdējā gada laikā ir nolaupīti.

ASV armijas aplēses liecina, ka valdība kontrolē aptuveni 60% Afganistānas teritorijas. Pārējo kontrolē talibi vai citi grupējumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu