«Google» atrod Krievijas aģentu pirktās reklāmas pirms ASV vēlēšanām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tehnoloģiju gigants «Google» pirmoreiz atradis pierādījumus tam, ka Krievijas aģenti ar apmaksātu reklāmu palīdzību centušies iejaukties 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanu norisē, atsaucoties uz izmeklēšanai pietuvinātām personām, ziņo «The Washington Post». Reklāmas izvietotas «Google» meklētājā, «YouTube», «Gmail» un citās uzņēmumam piederošajās platformās.

Silīcija ielejas milzis «Google» atklājis, ka par dezinformējošajām reklāmām samaksāti vairāki desmiti tūkstoši dolāru, pastāstīja «The Washington Post» informācijas avots, kura vārds netiek nosaukts. Izmeklēšana pagaidām vēl ir agrīnā stadijā. Kompānija nav nākusi klajā ar publisku paziņojumu par Krievijas aģentu nopirktajām reklāmām, kā to pagājušomēnes izdarīja sociālais tīkls «Facebook».

«Google» ir pasaulē lielākais reklāmu tirgotājs.

Reklāmas «Google» platformās nav iegādājusies tā pati «troļļu ferma», kas nopirka «Facebook» reklāmas 100 000 dolāru vērtībā. Tas liek domāt, ka Krievijas centieni izplatīt dezinformāciju priekšvēlēšanu laikā ASV bijuši plašāki, nekā sākotnēji domāts, pieļauj «The Washington Post».

Līdzīgi kā «Facebook», arī «Google» šo problēmu sākotnēji uztvēra samērā nenopietni, taču ASV Kongress lika tehnoloģiju kompānijām izmeklēt Krievijas iespējamo iejaukšanos 2016.gada vēlēšanās un mēģinājumus nosvērt sabiedrības viedokli sev vēlamajā virzienā.

Tikmēr sociālais tīkls «Twitter» paziņojis par 201 ar Krievijas troļļu fermu «Internet issļedovaņija» («Interneta pētījumi») saistītu kontu, kā arī atklāja, ka Kremļa sponsorētā raidorganizācija RT 2016.gadā reklāmas aktivitātēm platformā iztērējusi 274 100 ASV dolārus.

«Facebook» un «Twitter» vadība 1.novembrī sniegs liecību ASV Kongresa izmeklētājiem. Pagaidām nav zināms, vai «Google» pieņems uzaicinājumu to darīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu